Ak inte hit for att forlanga livet...

Kina har 16 av varldens 20 smutsigaste stader i varlden! Och man kanner verkligen hur smutsigt det ar i luften har!  Forsta dagen kunde vi knappt andas men det tragiska ar att vi redan har vant oss vid fororeningarna!
Anyways idag lamnade vi in 10 skjortor pa ett broderi precis har utanfor och jag har kopt en klanning till mig. det som stor mig ar att det ska ta sa lang tid att komma overens om ett bra pris nar man handlar har. dom borjar med att saga skyhoga priser (helt galna priser) och man maste tjaata tills man far ett normalt pris. jag har efter 4 dagar trottnat pa det,. Man orkar inte fraga vad ngt kostar...haha anyways nu ska vi ut o traska runt lite i staden kanske aker till Bund.

vi hors!

Ror aldrig om...

Ror aldrig om i en Kinesisk (mat) gryta...vad som helst kan ploppa upp...typ kyckling fotter! och jag ATER INTE kycklingfotter! Deras mat far mig att vilja spy varje dag. jag saknar kina maten hemma! helt annorlunda! Idag har vi alltsa atit pa en kinesisk restaurang och dom hade inte KNIV OCH GAFFEL! vi fick ata med pinnar + sked alla satt typ och skratta at oss! dessutom sa blev vi lurade. det hela blev 135 kr vilket ar SVIN DYRT for en san b-restaurang. vi at pa en lika lag-klassad forsta dagen och da blev det 45 kr for oss bada! Hatar att bli lurad och jag onskar att jag kunde spraket men skit samma! Vi har shoppat ihjal oss idag och ar helt slut nu! Det kommer inte bli mer kines mat under varan vistelse utan det ar kentucky och mc donalds som galler for varan del!

Idag ska vi lagga oss lite tidigare sa vi inte sover till 10-11 imorgon! hela formiddagen forsvinner ju da:(

Hors imorgon!

Shanghai dag 2

Imorse vaknade vi inte foran kl 10! efter att ha atit frukost pa rummet( massa olika frukt) sa gav vi oss ut pa nya aventyr! Idag upptackte vi det riktiga shanghai! Helt underbart! Maten ar fortfarande B men vi hittade en KFC restaurang och dar ar formodligen dar vi kommer att hanga alla 8 dagarna som ar kvar. Igar kvall at vi pa en restaurang vid hotellet. Skrimp pot med ris blev det. Det smakade bra men jag kan inte pasta att dom ar frasha pa sina restauranger. Besticken va saaaaa skiiiitiga jag trodde jag skulle spy! Sa jag at istallet med pinnarna! Vilket var ganska svart hehehe.... Det var atminstone billigt. Ris kostade 1 kr st. Rakgryta for 2 pers: 31 kr, pepsi 5 kr och stooooooooooooooooor ol 10 kr.

Nu ar kl halv ett pa natten har och jag ar super trott, juste far inte glomma att namna att jag var pa massage pa Nanjing road. Fy va vardelosa dom ar! Jag rekommenderar det verkligen inte dom visste lixom inte vad dom skulle gora...tragiskt...

yeh yeh gotta go! 
Ska upp tidigt imorgon och formodligen aka till yuyuan tradgardarna och sedan till Yuyuan basaren! 


Hej fran Shanghai

hej pa er dar hemma!
vi vill bara saga att vi lever...an sa lange...Risken ar stor att vi svalter i detta fantastiska land! Vi bor i ett ghetto (men det ger ju en viss sorts upplevelse det ocksa!) dar ingen har hort talas om ordet engelska. Spraket ar ett fett stort problem. Vi har agnat hela kvallen (ca 4 timmar) till att hitta ngn restaurang som gar att ata pa. Vi ar inte krasna men FY FAN va skabbigt det ar pa vissa stallen. Det blir extra svart nar man inte kan tanka sig ata ormar, sniglar, krabbor, grisnacke, kyckling fotter M.m(valdigt mycket mera)  jag kommer fa mardrommar inatt for har utanfor finns en s.k restaurang som hade massa ormar som dom kan tillaga till dig direkt. O koket ar inte ens frasht jag hade hellre atit ur varan toalettstol hemma! Imorgon ska vi bekanta oss lite mer med staden. Idag hade vi 20 grader och sol! hur harligt som helst!

Hotellet har gratis internet vilket ar BAST av aallt har haha!


XOXO

BLOGG har nu mellanlandat i bryssel o går ...

dsc03756 (MMS)

BLOGG har nu mellanlandat i bryssel o går runt i butikerna för att döda lite tid.. Vill du dricka guld? Köp denna spriten så kan du det! 10 euro kostar den.. ( Robin vill du ha en sån flaska?skicka isf ett mejl så köper jag det på väg tillbaka hem:-*


BLOGG Nu sticker jag till SHANGHAI! En 17 ...

dsc03755 (MMS)

BLOGG Nu sticker jag till SHANGHAI! En 17 h lång resa har vi framför oss! Ciao!


saknar pluttarna!

jag saknar bäbisarna så mycket att jag döööör!
Finns det något mysigare än bäbisar?


Här är jag och min söta kusin Alexander.



Igår satt jag och Katta och kollade på Vampire diaries! Men hon är snål så vi tittade bara på 3 avsnitt haha! det är så spännande, jag älskar serien!! 

Hemma!

Nu är jag hemma i Göteborg igen!
JAg försökte att mobilblogga förut men tydligen så har inte inlägget kommit upp..konstigt..
Jag är verkligen hur trött som helst. Jag fick köra hela vägen och det var värsta snöstormen! SÅ himla jobbigt att köra bil då.

Vi stannade till i jönköping och gick in i en butik som ligger i Eko hallen (jag tror att det hette så). Där inne hittade vi MASSA roliga saker!


Cupcake-skål, ljus med glitter, Näsdukar som ser ut som hundralappar och en sparbössa"i love money".



Muffinsformar 10:- /st


Supersöt cupcake skål för 29:- 


Feber och mys!

Är kvar i Norrköping och just nu är vi hos mormor. Vi har precis ätit en jätte god middag här hos mormor och morfar.

Jag är visst sjuk vilket är skit tråkigt men dom söta små älsklingarna gör att man ändå är lycklig!  Dom är så fina och jag vill äta upp dom!
Här är jag och Alexander som gör peace-tecknet!



Här har vi det fina brudparet från igår:



Nu ska jag fortsätta pussa bäbisarna... hörs!

BLOGG är på Nordic med min moster o henrik...

dsc03731 (MMS)

BLOGG är på Nordic med min moster o henrik o hittade precis världens sötaste disksvampar! 25 kr kostar dom


BLOGG är på Nordic med min moster o henrik...

dsc03731 (MMS)

BLOGG är på Nordic med min moster o henrik o hittade precis världens sötaste disksvampar! 25 kr kostar dom


Dags för bröllop!

Just nu befinner jag mig i Norrköping! Har pussat ihjäl mina två kusiner, tvillingarna Alexander och Angelina ( a.k.a gråtelina). Helt underbara! Dem ska få vara med på sitt livs första bröllop vid 5 månaders ålder!

Ikväll ska min moster gifta sig! Jag har gjort världens största smörgåstårta som väntar på oss alla efter vigseln i kyrkan! Det blir inget stort bröllop utan bara den närmsta familjen! jätte mysigt och mitt första "lilla" bröllop. Jag är van vid att det är 400-500 gäster.

Min moster är sååå vacker ikväll!

NU måste jag sticka! Vi hörs!

Underkläder!

Här har jag några tips på sidor där man kan hitta brud-underkläder!

* http://www.poirier.nl/

* http://www.katsumi.se

* http://www.helenasunderklader.se







Nu ska jag möta upp Bina. Vi ska iväg till samba träningen!




SHANGHAI!

Jag vill åka nu!
jag längtar som bara den! Nu är det en vecka kvar och jag har gjort en liten inköpslista. Jag har tänkt sy upp tärnklänningar och trycka upp inbjudningskort där om jag hittar ett bra tryckeri. Sedan så ska jag löpa skjortor till serveringspersonalen (sånt är nog billigt där).. Sedan så kommer jag nog handla massa fina smycken! Kanske inte till bröllopet för då vill jag sålklart ha äkta diamanter:) Men slöja och underkjol vill jag också köpa där:)


Shanghai

Guess what!?

Idag besökte jag och min syster Extreme food som ligger på Ingenjörsgatan. Dom har allt möjligt spännande i butiken! B la så säljer dom pytonorms kött, struts kött, krokodil kött och haj kött! Jag skulle själv aldrig våga äta något sådant! Men min syster hittade massa hon tyckte om:




Klubbor med skorpioner!



Hon köpte även bacon & chesse och Vingäger kryddade syrsor!
Jag kommer ALDRIG att stoppa dessa i min mun!

Däremot blev jag väldigt sugen på pina colada och margarita klubborna! hehe

Nu måste jag sticka iväg. Ska hoppa in som vikarie för ester på barngympan idag!

hörs senare!

Dekorera bilen med blommor...


Jag tycker att det är såååå gulligt när man dekorerar bilen! Burkar som skramlar...flaggor...och fina blommor:)!

Hittade denna bilden och tycker det var skit fint verkligen! Helst vill jag ha en jäääääätte gammal och söt bil men det är nog svårt att få tag på... hehe


blomsblommor.se

 

Vackert med såpbubblor!

Vi har valt en kyrka med trappa utanför. Vi kommer att dela ut såpbubblor som gästerna kan blåsa när vi kommer ut ur kyrkan! Tror det kommer  blir jätte vackra bilder!!


Dem här små söta kommer från romance.se och ger inga fläckar på kläderna! 24 flaskor för 120 kr.


Grekisk mat!

Har precis bytt om och sminkat mig. Det är ju fars dag idag så jag och min fästman har bokat bord för våra familjer på Lilla Tavernan som är en jätte mysig grekisk restaurang. Grekisk mat är bland det godaste jag vet! Jag älskar alla goda förätter.

Min moster gifte sig i Grekland 2005 och ni kan gissa hur varmt det var (det var den varmaste sommaren på över 40 år)! Jag trodde aldrig att jag skulle överleva, hehe,

I Grekland (enligt tradition) så står brudgummen med brudens bukett och väntar på henne utanför kyrkan.


En nervös brudgum!



Här har vi bruden, pappan och tärnorna!


Hinner nog med ett till inlägg lite senare ikväll med lite bröllops tips/idéer. Vi hörs!


Bjud in till pussel!

Gör något annorluna! Skicka inbjudningskort i form av pussel! Idéen verkar hur kul som helst! De inbjudna gästerna får pussla sig fram till vart, när och hur ni håller bröllopet! Dock kanske det blir väldigt dyrt om man behöver många kort..

Hos Fest Fokus kan ni beställa pusslet för 100 kr/st.

 


Röd guld eller vit guld?

När jag skulle välja ut en ring så trodde jag först att jag ville ha en ring i vit guld. Men när jag sedan provade lite olika ringar så kände jag att jag trivdes bäst i rött guld.

Här är två riktigt snygga ringar:
 


Dessa två ringarna kommer från Hedens guld


Att leva ett verkligt liv...


Checklista för inbjudningskort

Jag har fixat en liten checklista för inbjudningskort!

 




Bilder från albumet

Har precis kommit hem från samba träningen! (helt underbart och jag älskar det sjukt mycket!)

Här är några sidor ur vårt förlovningsalbum:









Idag kom finaste Lamha förbi med massa GODA bakelser från deras café Le paine!
Aldrig smakat på godare!



Vi ska definitivt beställa vår bröllopstårta från Le paine francais!


Make-up och hårstyling!

Brukar ni bli nöjda när ni har varit hos en make-up artist och blivit sminkade?
Jag har tyvärr aldrig blivit nöjd. Jag har inte heller varit hos någon frisör som kan "mitt" hår (väldigt tjockt och lockigt, nästintill okontrollerbart).

När jag förlovade mig sminkade jag mig själv eftersom att jag inte litar på att någon annan kommer göra mig nöjd.. Jag vet själv vad jag passar i och vad jag tycker är fint. Så troligen blir det så att jag sminkar mig själv inför mitt bröllop också. Sålänge man använder bra produkter så spelar det ingen roll om du gör det själv eller hos en utbildad make-upartist. Men träna på att sminka dig flera flera gången innan den stora dagen.  

Min söta mamma har gett mig ett presentkort. Jag ska få bli sminkad och de ska göra en håruppsättning på mig till ett värde av 820 kr. Salongen heter Illum och ligger på Engelbrektsgatan här i Göteborg. Jag har inte bokat tid ännu men det blir nog snart! Blir jag nöjd med sminkningen och frisyren så blir det kanske dem som får styla mig inför bröllopet också....


illumsalong.se


Fotoalbum från förlovnigen!

Min fästmans kusin var så gullig och tog bilder när vi hade vår förlovningsfest i sommras. Igår fick vi ett album med bilder, en cd med bilder och massa fina förstoringar! Jag ska visa er bilder senare när jag kommer hem från samba träningen...

jag har även tänkt göra ett eget album (med bilder från vår förlovning) på japanphoto.se
Älskar att pyssla med sånt..


Färgtema: Silver

Att välja tema till bröllopet kanske inte är helt lätt. På vårat bröllop kommer vi ha temat i en viss färg. (Jag kommer inte att avslöja färgen nu utan jag kommer att ha det som sista tema-inlägget några dagar innan vårt bröllop). 

Då och då kommer jag att välja olika färger och ge er tips på hur ni kan använda färgen/färgerna på just erat bröllop!

Silver-färgat tema



Inbjudningskort,
Bröllopsprogram
Svarskort &
Tackkort i silver


carolinesinteriors.com



Välj en tårta med silver dekorationer eller varför inte silver-sprayade blommor?

londoncake.com





Duka upp i lokalen med mysiga kandelabrer! Tända ljus under denna årstiden är det bästa som finns!


Källa: Vema Catering


Stolsöverdrag och/eller stolsband i silver!
(Inom kort kommer ni att kunna hyra/köpa stolsöverdrag här på bloggen!)

bestpartypros.com



Ringkudde och blomkorg til brudnäbben!

pcolaweddingcreations.com



Söt flowergirl klänning med silverband!


especiallychildren.com


Silverfärgat godis i organzaåsar till gästerna!


Myheart.se




Vi hörs ikväll! Då kommer jag lägga upp lite nya härliga tips som ni kan ta del av!


Speaking roses!

Nu kan man beställa färska rosor med text eller en personlig bild!

Här har ni några exempel:



Kan vara en kul grej! Alla bilder kommer från speakingroses.se


Vill så gärna...

visa vilken klänning jag har bestämmt mig för. Men tänker inte göra det då jag vill att det ska bli en överraskning för alla. Men usch vad jag är dålig på sådant...hehe Jag kan åtminstonne visa vilka andra klänningar som var med i min uttagning. 

  
Demetriosbride.com 


Cambria Marie maggiesottero.com


Mona Lisa maggiesottero.com (Denna har en jag känner haft, därför valde jag inte denna)


Cassia- maggiesottero.com Väldigt vacker men något för enkel (för min smak) Jag vill ha en stor klänning, annars hade jag utan tvekan valt denna!


Jag är ju verkligen värdelös på att hålla hemligheter.....
Här får ni en PYTTELITEN bild att tjuvkika på.  

(klänningen som jag ska beställa)

Wedding flowers/Brudbuketter- 10 tips från mig!

Oj oj oj. Jag trodde då aldrig att det skulle vara så himla svårt att välja brudbukett!
Ett tips när du beställer brudbukett! Tala inte om att det ska vara en brudbukett, då kan du få ner priset galet mycket!

Det finns så många vackra...Här kommer 10 buketter som jag tycker är extra fina!
1. För dig som vill ha en klassisk brudbukett
I Rött:

Eller i rosa/vitt:


(Jag ÄLSKAR den ljus rosa "bollen". Det är små kristaller i men dom syns tyvärr inte så bra på bilden.)


2. För dig som vill ha ett Hollywood/Bling Bling bröllop :)


3. Enkla men ändå hur vackra som helst!




Nu har jag hittat min favorit tack vare mitt egna inlägg här hehe :)
Jag vill att mina brudnäbbar ska ha likadana buketter som min fast i miniformat eftersom att dom är små söta minisar dom själva.

Bröllopsplanering

I min rosa planeringsbok har jag gjort en lista på vad som behöver göras inför vårt bröllop.
Jag tänker dela med mig av min lista här.
Vad som behöver göras när det är 6-12 månader kvar till den stora dagen.

[x] Bestäm budget
[x] Boka in ett datum
[  ] Boka kyrka
[x] Boka lokal
[  ] Skriv en prel. gästlista så att ni vet ungefär hur många gäster ni ska ha.
[x] Tema för bröllopet? Temat kan vara någon färg som går igen i blommor, stolsöverdrag, stolsband eller tärnklänningnarna.
[x] Ringarna. Börja fundera på hur ni vill att dem ska se ut. Ska de vara med gravyr i?
[x] Boka band/sångare
[  ] Välj tärna/tärnor & bestman
[x] Boka fotograf. Som tur är har jag även världens duktigaste syster som också kommer att vara med och ta bilder! Hon tog bilder på våran förlovning och jag kan verkligen skatta mig lycklig som har syskon med en sån naturbegåvning!

Jag kan inte komma på vad med som är viktigt just nu. 6- 12 månader är ändå inte så väldigt nära inpå bröllopet. Jag har ju som ni ser några punkter till att pricka av...



Bild: Knix


Allt jag tänker på just nu....

...är vårat BRÖLLOP! Nu är det ca 7 månader kvar och jag har en känsla av att tiden kommer att gå hur fort som helst!
Pappa har kommit på världens bästa idé som ingen INGEN någonsin tänkt på!
Vårt bröllop ska bli det bästa, perfektaste och finaste någonsin!!

Mamma har sparat massa bröllopstidningar till mig (hon är så gullig) som jag har kollat igenom dom senaste veckorna för inspiration och tips. 

 



Det här kortet (bild nedan) fick jag hem i brevlådan igår. Det är ett provkort och vi tyckte båda att det var riktigt fint. Dock lite dyrt med 16 :-/st om man behöver ca 150 kort...

kortdesign.se


Shanghai Baby!

Jag och tyngstaste pappa ska till SHANGHAI om 2 veckor! Ska bli skit kul!  Jag ska shoppa ihjäl mig. Har även fått en LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG beställningslista av hela familjen på saker dom vill att jag ska köpa hem..haha :)

Iaf den 26e november åker vi..Resan tar 17 timmar. Usch jag hatar att flyga..det är så obekvämt. men what to do..? 10 dagar blir vi borta, vilket jag tror är alldeles lagom. Jag och pappa håller på och skriver en "måste göra" lista:)





Bröllops tips

Jag har hittat en sida där man kan få personliga M&Ms . Man får själv välja färg, bild och text! Nice eller vad? Det var dock lite dyrt det kostar ca 2600 dollar för 1 liter...(tror att det är dyrt..?)




Sedan så har jag en till liten rolig och personlig grej till bröllopet!
På alla bord ska det stå minst en vinflaska och jag har hittat en sida där man kan beställa vinettiketter md bild på:D



Visst är det sött!

Sen så har jag också bestämmt att jag vill ha 3 st brudnäbbar. De ska ha vita klänningar, vita skor och strumpbyxor + en liten söt bukett i samma färg som min!



(jag kommer inte att välja lila band utan banden kommer att vara i tema-färgen som ännu inte är helt bestämd.)


RSS 2.0